Ons onderwijs
Onze school hanteert het OntwikkelingsGericht Onderwijsconcept (OGO). De relatie tussen de samenleving enerzijds en de onderwijsdoelen anderzijds staat in OGO centraal. Het onderwijs moet de kinderen voorbereiden op deelname aan de samenleving. Wij vinden het daarom belangrijk dat we aandacht besteden aan vragen die kinderen stellen en dat wij gebruik maken van de natuurlijke nieuwsgierigheid die de kinderen hebben naar de wereld om zich heen. Kennis en vaardigheden moeten een bijdrage leveren aan de persoonsvorming van de leerlingen.
De leerkracht zorgt ervoor dat de interesse van de kinderen steeds wordt opgewekt en daagt de kinderen uit zelf met oplossingen te komen. De leerkracht en de kinderen hebben een actieve rol in het onderwijsaanbod. We doen een beroep op de zelfstandigheid van de kinderen en op deze manier proberen we de kinderen een eigen verantwoordelijkheid te geven.
Belangrijk zijn de volgende vier voorwaarden voor ons onderwijs:
1. betekenisvol onderwijs
2. brede bedoelingen / ontwikkeling
3. betrokkenheid
4. bemiddelende leerkracht
De leerkracht heeft binnen ons onderwijs een zeer belangrijke rol. Hij/zij bewaakt de kerndoelen(deze zijn per leerjaar omschreven), stimuleert en begeleidt, biedt leerstof aan die bij de ontwikkeling van dat moment past en zorgt voor een leer- en leefklimaat waarin kinderen zich veilig voelen. Ieder kind is uniek en heeft recht op zijn/haar eigen ontwikkeling en begeleiding. Wij streven naar een doorgaande lijn in ons onderwijs voor de kinderen. Onze school is een lerende organisatie, we leren van en met elkaar, dit geldt voor leerkrachten en kinderen.
Onze hoofdpijlers zijn: Ontwikkelingsgericht onderwijs, Pedagogisch contact en we profileren ons als "literaire" school.
.